W Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju zebrała się Komisja Konkursowa, aby dokonać oceny zup zgłoszonych do konkursu organizowanego w ramach XVII Dolnośląskiego Festiwalu Zupy. Tegoroczne hasło tej prestiżowej imprezy kulinarnej brzmi: „Polska Zupa w Europie”.
W Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju zebrała się Komisja Konkursowa, aby dokonać oceny zup zgłoszonych do konkursu organizowanego w ramach XVII Dolnośląskiego Festiwalu Zupy. Tegoroczne hasło tej prestiżowej imprezy kulinarnej brzmi: „Polska Zupa w Europie”.
Do konkursu zgłoszono ponad 20 zup. Finał tegorocznej edycji konkursu, ogłoszenie listy laureatów i rozdanie nagród odbędzie się 1 maja w Parku Północnym w Jedlinie-Zdroju, podczas Dolnośląskiego Festiwalu Zupy. Na laureatów czeka Certyfikat Dobrego Smaku, Złote, Srebrne i Brązowe Wazy, a także inne atrakcyjne nagrody: wycieczki zagraniczne i vouchery na reklamę.
{gallery}komisjazupa{/gallery}