I
XIX Dolnośląski Festiwal Zupy odbędzie się 28 sierpnia 2022r. w Parku Zdrojowym przy
ul. Warszawskiej w Jedlinie-Zdroju. Zapraszamy wszystkie podmioty, chcące wziąć udział
w Konkursie na Najsmaczniejszą Zupę do zapoznania się z Regulaminem (dostępny na www.ckjedlina.pl).
W konkursie mogą wziąć udział zarejestrowane podmioty gospodarcze zajmujące się gastronomią m.in. restauracje, zajazdy, gospodarstwa agroturystyczne.
Przewidujemy nagrody dla trzech najlepszych podmiotów, czyli Złotą, Srebrną i Brązową Wazę oraz staż w Restauracji „Boreczna” z naszym głównym jurorem, uznanym dolnośląskim kucharzem – Wojciechem Harapkiewiczem.
Nowością dla Uczestników jest możliwość wzięcia udziału w tzw. „Przystawce” festiwalowej
w dniach 26-27 sierpnia 2022r. Akcja polega na przygotowaniu specjalnej oferty dla klientów
w siedzibie Uczestnika. Oferta może być dowolna, np. rabat na niektóre artykuły, wydarzenie artystyczne, menu degustacyjne, itp. Akcja będzie reklamowana przez Organizatora w następujących mediach: Telewizja Sudecka, dziennikwalbrzych.pl, walbrzyszek.pl, Wiesz Co, DB2010 oraz w innych mediach, które będą promowały Festiwal.
Organizator przygotował również innowacyjną formę głosowania na „Zupę Publiczności”.
Wraz z Telewizją Sudecką za pomocą specjalnej aplikacji będzie można głosować na wybrane zupy przez 1 miesiąc po Festiwalu. Dla głosujących przewidziano atrakcyjne nagrody.
Oprócz konkursu kulinarnego impreza obfitować będzie w rozmaite wydarzenia artystyczne.