Zapraszamy Państwa do udziału w prestiżowej kulinarnej imprezie jaką, jest Dolnośląski Festiwal Zupy „Polska Zupa w Europie”. Finał tegorocznej edycji odbędzie się 1 maja 2019 r. w Parku Północnym w Jedlinie-Zdroju.
Impreza o charakterze konkursowym, skierowana do właścicieli restauracji, gospodarstw agroturystycznych, pensjonatów i zajazdów, jest doskonałą formą do zaprezentowania swoich pasji i umiejętności kulinarnych.
Zapraszamy Państwa do udziału w prestiżowej kulinarnej imprezie jaką, jest Dolnośląski Festiwal Zupy „Polska Zupa w Europie”. Finał tegorocznej edycji odbędzie się 1 maja 2019 r. w Parku Północnym w Jedlinie-Zdroju.
Impreza o charakterze konkursowym, skierowana do właścicieli restauracji, gospodarstw agroturystycznych, pensjonatów i zajazdów, jest doskonałą formą do zaprezentowania swoich pasji i umiejętności kulinarnych. Doskonałą okazją jest także promowanie swojej działalności dzięki szeroko zakrojonej medialnie akcji promującej zarówno samo wydarzenie jak i jego uczestników.
Dodatkowym atutem jest przyznanie dla najsmaczniejszych zup Certyfikatu Dobrego Smaku, który zostanie nadany przez znanego szefa kuchni Jakuba Kuronia. Dla zwycięzców konkursu przewidziano także inne atrakcyjne nagrody, tj. wycieczki zagraniczne, vouchery na reklamę, tradycyjnie złote, srebrne i brązowe wazy.
To takie proste – wystarczy zgłosić zupę do konkursu do dnia 10 kwietnia 2019, mailowo (imprezy@jedlinazdroj.eu) lub telefonicznie (74 8510970, 606 732 361), następnie opłacić wpisowe w kwocie 100 zł (przelewem na konto nr 75 1090 2314 0000 0001 3254 8896) do dnia 10 kwietnia 2019 i dostarczyć 1 litr zupy wraz z przepisem do biura organizatora, mieszczącego się w Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju, przy Placu Zdrojowym 4 w dniu 12 kwietnia 2019 w godz. 15:00-17:00.
Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wyjątkowym wydarzeniu.
Regulamin konkursu kulinarnego
XVII Dolnośląskiego Festiwalu Zupy „POLSKA ZUPA W EUROPIE”
I. Organizator
Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju.
II. Cel konkursu
– promocja najsmaczniejszych zup regionu dolnośląskiego
– wzrost atrakcyjności turystycznej regionu dolnośląskiego
– budowa regionalnego produktu turystycznego.
III. Data i miejsce oceny zup
Ocena zup przez Jury odbędzie się 12 kwietnia 2019, w Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju przy Placu Zdrojowym 4.
Oceny dokona Komisja Konkursowa powołana przez organizatora, według kryteriów oceny dotyczących: smaku, zapachu, walorów estetycznych.
IV. Data i miejsce ogłoszenia wyników
1 maja 2019 roku podczas XVII Dolnośląskiego Festiwalu Zupy „POLSKA ZUPA W EUROPIE”, w Parku Północnym w Jedlinie-Zdroju, przy ul. Warszawskiej.
Najsmaczniejszym zupom zostanie przyznany Certyfikat Dobrego Smaku nadany przez kucharza Jakuba Kuronia.
V. Uczestnicy konkursu
Zarejestrowane podmioty gospodarcze zajmujące się gastronomią m.in. restauracje, zajazdy, gospodarstwa agroturystyczne.
Jeden uczestnik może zgłosić dowolną ilość zup.
VI. Warunki uczestnictwa
– zgłoszenie zupy do konkursu z podaniem: nazwy zupy oraz danych firmy zgłaszającej do dnia 10 kwietnia 2019, mailowo (imprezy@jedlinazdroj.eu) lub telefonicznie (74 8510970, 606 732 361)
– opłacenie wpisowego w kwocie 100 zł przelewem na konto nr 75 1090 2314 0000 0001 3254 8896 do dnia 10 kwietnia 2019
– dostarczenie 1 litra zupy wraz z przepisem do biura organizatora, mieszczącego się w Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju, przy Placu Zdrojowym 4 w dniu 12 kwietnia 2019 w godz. 15:00-17:00
VII. Nagrody
I miejsce:
- Złota Waza
- wczasy dla 1 osoby w Port Grimaud / Francja /ufundowane przez Biuro Podróży „Juventur Travel” Sp. z o.o.
- voucher na reklamę o wartości 5 000 zł
w Gazecie Wrocławskiej, Panoramie Wałbrzyskiej i na portalu naszemiasto.pl
II miejsce:
- Srebrna Waza
- voucher na reklamę o wartości 3 000 zł
w Gazecie Wrocławskiej, Panoramie Wałbrzyskiej i na portalu naszemiasto.pl
III miejsce:
- Brązowa Waza
- voucher na reklamę o wartości 2 000 zł
w Gazecie Wrocławskiej, Panoramie Wałbrzyskiej i na portalu naszemiasto.pl
Organizator planuje przyznać trzy wyróżnienia.
VIII. Korzyści dla uczestnika
– zupy biorące udział w konkursie objęte zostaną akcją promocyjną (Lista zupowa ze wskazaniem każdego z uczestników konkursu) podczas 4 bloków emisyjnych w Gazecie Wrocławskiej
– uczestnictwo w prestiżowym konkursie z tradycjami, z szansą na w/w nagrody oraz otrzymanie Certyfikatu Dobrego Smaku
– możliwość promocji swojej zupy podczas Festiwalu (po wcześniejszym zgłoszeniu Organizatorowi)
– współuczestnictwo we współtworzeniu produktu turystycznego, zupowego szlaku.
IX. Postanowienia końcowe
Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych, rozpowszechnianie ich wizerunku oraz przepisu na zupę w celach związanych z organizacją i promocją konkursu kulinarnego XVII Dolnośląski Festiwal Zupy – „Polska Zupa w Europie” w Jedlinie-Zdroju. Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć oraz informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu. Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o zupach konkursowych w swoich materiałach i kampaniach promocyjnych, wraz z przepisem. Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie. Niniejszy regulamin jest jedynym określającym zasady konkursu. Regulamin konkursu udostępniony jest do wglądu w siedzibie organizatora, a także na stronie internetowej www.ckjedlina.pl. Wszystkie kwestie, których nie obejmuje niniejszy regulamin ustala Organizator. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany niniejszego regulaminu.
X. KONTAKT Z ORGANIZATOREM
E-mailowy imprezy@jedlinazdroj.eu
Telefoniczny 74 8510970 lub 606 732 361
Zapraszamy do udziału i życzymy
ugotowania najsmaczniejszej zupy